Kesäisen kuumana päivänä raikas sitruunanmakuisella lihasalaatilla todella virkistävää
2023/05/23

Kesän kuumina päivinä viilentävä salaatti on usein ruoka, joka tekee mielen ja vatsan tyytyväiseksi. Tänään valmistamme sitruunalla maustettua viilentävää naudanlihasalaattia, joka on raikas, purutuntumaltaan miellyttävä ja erittäin herkullinen. Tässä on ohje sitruunaiselle naudanlihasalaatille:

Laita naudanlihaviipaleet kiehuvaan veteen ja keitä niitä 2-3 minuuttia. Nosta sitten lihat pois vedestä ja valuta ne hyvin. Purista sitruunamehua kulhoon. Lisää soijakastiketta, sichuaninpippurijauhetta, valkosipulimurskaa, sokeria, suolaa ja mustapippuria. Sekoita ainekset tasaiseksi kastikkeeksi.

Laita keitetyt naudanlihaviipaleet kastikkeeseen ja marinoi niitä 20 minuuttia, jotta maut imeytyvät hyvin. Valmista salaattia ja vihanneksia, kuten salaatinlehtiä, kurkun suikaleita ja porkkanasuikaleita.

Kaada marinoitu naudanliha ja kastike tarjoiluastiaan ja sekoita hyvin. Aseta viilentävä naudanliha koristeeksi salaatinlehtien ja vihannesten päälle. Voit ripotella päälle hieman sichuaninpippurijauhetta ja valkosipulimurskaa lisätäksesi makua.

Viilentävä naudanlihasalaatti voidaan syödä heti, tai sen voi jääkaappikylmässä hetken ennen tarjoilua, jolloin maku on vieläkin parempi.

AD
Artigo