Maapähkinäkana resepti, tulinen, tuore ja liha on hieno ja herkkä
2023/05/19

Sichuanin pikantti maapähkinäkana on klassinen kiinalainen ruokalaji, joka on mausteinen, tulinen ja rapea suutuntumaltaan. Liha on pehmeää ja herkullista. Tässä on yksinkertainen resepti, jota voit hyödyntää:

Ensinnäkin poista kanankoivista jänteet ja ylimääräinen rasva. Leikkaa sipulinvarret paloiksi ja litistä inkivääri.

Kiehauta vettä kattilassa ja lisää siihen 20 grammaa suolaa, 10 grammaa riisiviiniä, sipulinvarret, litistetty inkivääri, 2 kuivattua punaista chiliä ja muutama sichuaninpippuri. Kun vesi kiehuu, lisää kanankoivet ja peitä kattila kannella. Keitä keskilämmöllä noin 20 minuuttia.

Keittämisen aikana leikkaa vihreä paprika ja muutama chili renkaiksi ja laita ne valmistuskulhoon. Valmista myös pieni määrä paahdettuja maapähkinöitä, kuori ne ja murskaa veitsellä. Lisää ne kulhoon ja lisää myös hieman valkoista seesaminsiemeniä.

Valmista kastike sekoittamalla kulhoon 10 grammaa erittäin maustettua soijakastiketta, 5 grammaa kalakastiketta, 10 grammaa sichuaninpippuriöljyä, 5 grammaa seesamiöljyä ja 10 grammaa riisiviinietikkaa. Sekoita ainekset lusikalla tasaiseksi ja laita sivuun odottamaan.

Kun kanankoivet ovat kypsiä ja haarukka menee niihin helposti läpi, sammuta liesi ja nosta kanankoivet pois. Leikkaa kanankoivet pieniksi paloiksi ja laita ne kulhoon. Kaada valmistettu kastike tasaisesti kanan päälle ja koristele hieman korianterilla.

AD
Artigo