Kesäinen viileä salaatti, pinaatti ja hirvenjalkasieni, raikas ja virkistävä
2022/01/06

Kesäinen kylmä salaatti, pinaatti ja kangashuusieni, virkistävän raikas. Tässä on valmistusohje:

Huuhtele pinaatti ja kangashuusieni kylmällä vedellä. Valuta ylimääräinen vesi ja taputtele kevyesti talouspaperilla kuivaksi. Tarvittaessa leikkaa kangashuusienien juuret pois.

Kiehauta suolalla maustettua vettä kattilassa. Lisää pinaatti kiehuvaan veteen ja keitä noin 1 minuutti. Nosta pinaatti välittömästi pois vedestä ja huuhtele kylmällä vedellä lopettaaksesi kypsennysprosessin. Purista kevyesti ylimääräinen vesi pois ja leikkaa pinaatti keskikokoisiksi paloiksi.

Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä ja lisää seesamiöljy. Lisää hienoksi pilkottu valkosipuli ja paista kunnes se muuttuu hieman kullankeltaiseksi ja tuoksuu. Lisää kangashuusieni paistinpannuun ja paista noin 2 minuuttia, kunnes ne pehmenevät hieman. Poista pannu liedeltä ja anna jäähtyä hieman.

Sekoita kulhossa kevyt soijakastike, riisiviinietikka, sokeri, suola ja pippuri. Lisää pinaatti ja kangashuusieni kulhoon, sekoita varovasti, jotta vihannekset peittyvät tasaisesti kastikkeella.

Siirrä kylmä salaatti tarjoiluvadille ja ripottele tarvittaessa päälle paahdettua seesaminsiementä. Laita salaatti jääkaappiin noin 30 minuutiksi, jotta maut sekoittuvat. Nauti tästä virkistävästä pinaatti-kangashuusieni-kylmäsalaatista!

AD
Artigo