Keitetty parsakaali, raikas ja rapsakka suutuntuma, runsaasti ravinteita
2023/03/07

Tänään jaan kanssanne kauden herkullisen ruokalajin, valkoinen höyrytetty parsakaali. Se on raikas, rapsakka ja ravintoarvoiltaan runsas, sopien kaikenikäisille. Tässä on ohje:

Valmista noin 500 grammaa parsakaalia. Leikkaa ensin juuret pois ja halkaise sitten keskeltä. Kuori juurista uloin kerros, jotta se ei vaikuta ruoan rakenteeseen. Laita parsakaalit erilleen odottamaan tarjoilulautaselle.

Leikkaa sipuli puoliksi ja viipaloi se ohuiksi suikaleiksi. Poista siemenet ja leikkaa puolikas punainen paprika myös ohuiksi suikaleiksi. Tee sama vihreälle paprikalle. Laita kaikki suikaleet kulhoon odottamaan.

Lisää kattilaan vettä ja kuumenna se kiehuvaksi. Lisää kiehuvaan veteen suolaa antamaan makua ja hieman kasviöljyä. Lisää parsakaalin juuriosat veteen ja keitä niitä 2 minuuttia. Tällöin parsakaalin väri muuttuu vihreäksi. Nosta parsakaalit juurineen vedestä ja valuta ne.

Lisää kattilaan parsakaalin kukinnot ja keitä niitä vielä minuutti. Nosta parsakaalin kukinnot vedestä ja valuta ne. Asettele lautaselle parsakaalin varret ja aseta päälle kukinnot. Lisää leikatut sipulisilput ja paprikasuikaleet päälle. Viimeistele annos höyrytetyn kalakastikkeen ja kuumalla öljyllä. Herkullinen ruoka on valmis nautittavaksi.

AD
Artigo