Valkosipulilla höyrytettyjä riisivermisellikatkarapuja, kerran höyrytettyinä herättävät vahvan tuoksun
2022/12/06

Tänään teemme valkosipuliset katkaatut riisivermisellä kuorrutetut katkaravut. Tämä resepti sopii erityisen hyvin kotikäyttöön, se on helppo oppia ja herkullinen valmistaa.

Valmistele kuivaa riisivermistä noin kourallinen määrä. Laita se kulhoon ja lisää sopiva määrä lämmintä vettä pehmentämään vermiseliikkeitä. Valmista myös noin puolen kilon katkaravut. Poista ensin ravun pää, ja halkaise sitten selkäpuolelta. Poista suoliston jäännökset. Levitä pehmentynyt riisivermisi tasaisesti tarjoilulautaselle ja asettele katkaatut ravut päälle.

Valmista valkosipulit hienoksi hakkaamalla pieni nippu valkosipulia. Leikkaa myös muutamia pieniä chiliä renkaiksi. Jos et pidä tulisesta ruoasta, voit korvata chilit punaisilla paprikoilla. Pilko ne myös hienoksi. Laita valkosipulit ja chilit samaan kulhoon, lisää hieman suolaa, sopiva määrä kevytsoijakastiketta, hieman osterikastiketta, ruokalusikallinen sokeria ja ripaus mustapippuria poistamaan kalan hajua. Sekoita lusikalla hyvin.

Levitä valmistetut mausteet tasaisesti molemmille puolille katkarapuja. Näin ne maustuvat paremmin.

Lisää sopiva määrä vettä pannulle ja aseta höyryteline päälle. Peitä pannu kannella, kuumenna korkealla lämmöllä kunnes vesi kiehuu. Lisää sitten valmistetut katkaravut pannulle, peitä kannella ja höyrytä jatkuvasti kolme minuuttia kovalla lämmöllä.

Kun aika on kulunut, sammuta liesi ja ota valmis riisivermisiä katkarapujen kanssa. Lorauta päälle sopiva määrä höyrytettyä kalakastiketta ja ripottele hieman hienonnettua kevätsipulia. Viimeistele annos lisäämällä päälle kuumaa öljyä (200 astetta). Tämä tuo esiin sipulin aromin ja ruoka on valmis nautittavaksi.

AD
Artigo