Perunan kanssa munakasta, tuore, rapsakka ja ruoansulatukselle hyvä
2023/05/16

Maa-artisokkapaistos kananmunalla on herkullinen ja maukas kotiruoka. Maa-artisokka on ravitseva raaka-aine, joka sisältää runsaasti kuitua, vitamiineja ja kivennäisaineita. Se edistää ruoansulatusta, ruokahalua ja kehon ravitsemusta. Kananmuna puolestaan on korkealaatuinen proteiinin lähde ja sisältää erilaisia vitamiineja.

Tässä on yksinkertainen resepti maa-artisokkapaistokseen kananmunalla:

Kuori puolikas maa-artisokka ja leikkaa se lohkoihin. Laita lohkot vesiastiaan ja lisää hieman valkoviinietikkaa. Sekoita muutaman kerran haarukalla estääksesi maa-artisokkien tummumisen. Poista siemenet vihreästä paprikasta ja leikkaa se lohkoihin. Riko kaksi kananmunaa kulhoon ja sekoita ne haarukalla tasaiseksi.

Kiehauta kattilassa sopiva määrä vettä. Lisää maa-artisokka- ja korvasienilohkot kiehuvaan veteen ja keitä niitä noin minuutin ajan. Nosta ne pois vedestä ja valuta ylimääräinen vesi. Laita ne sitten tarjoilulautaselle.

Kuumenna toisessa pannussa hieman ruokaöljyä. Kun öljy on kuumaa, kaada kananmunaseos pannuun ja levitä se tasaisesti. Kun kananmuna on hyytynyt, käännä se toiselle puolelle ja paista, kunnes se on kullankeltaista. Nosta kananmuna leikkuulaudalle ja leikkaa se lohkoiksi. Pilko yksi kevätsipuli silpuksi ja laita se sivuun.

Kuumenna pannussa uudelleen hieman ruokaöljyä. Lisää kevätsipulisilppu ja paista sitä hetki. Lisää sitten maa-artisokka-, korvasieni- ja paprikalohkot pannuun. Kääntele nopeasti muutaman kerran. Lisää hieman vettä, 3 grammaa suolaa, 1 gramma sokeria ja 3 grammaa soijakastiketta. Sekoita hyvin ja anna mausteiden sekoittua.

Lisää kananmunalohkot pannuun ja jatka kääntelemistä 30 sekunnin ajan. Lisää hieman veden ja maissitärkkelyksen seosta pannuun ja sekoita hyvin. Ennen kuin poistat pannun liedeltä, lisää hieman seesamiöljyä. Voit nyt sammuttaa lämmön ja siirtää ruoan tarjoilulautaselle.

AD
Artigo