Katkarapu-kanamunakokkelia, kimmoisa ja herkullinen, sulaa suuhun heti
2023/02/06

Katkarapu ja kananmunakreemi on äärimmäisen herkullinen ja ravitseva ruokalaji, jossa yhdistyvät kananmunan proteiinit ja katkaravun magnesium- ja kalsiumpitoisuudet. Tämä ruoka on pehmeä, täyteläinen ja höyrynsä ansiosta erityisen raikas.

Tässä on tarkempi valmistusohje:

Valmista noin 10 katkarapua. Poista ensin katkarapujen pää ja jätä pyrstöt. Leikkaa selästä veitsellä ja poista suolilanka. Kuori katkaravut ja huuhtele ne huolellisesti puhtaalla vedellä. Laita ne sitten toiseen kulhoon odottamaan.

Marinoidaan katkaravut. Lisää kulhoon 1 gramma suolaa, 2 grammaa riisiviiniä ja 1 gramma mustapippuria. Sekoita käsin tasaisesti ja anna marinoitua noin 5 minuuttia, jotta maut imeytyvät katkarapuihin.

Kiehauta vettä kattilassa. Tällöin ota pieni kulho ja riko 4-5 kananmunaa kulhoon. Lisää sopiva määrä vettä kananmunien kanssa suhteessa 1:1,5. Lisää 1 gramma suolaa ja 1 gramma kanaliemijauhetta. Sekoita hyvin haarukalla ja suodata vaahto. Kaada seos suureen kulhoon.

Kun vesi kiehuu, lisää kananmunaseos höyryttimelle ja peitä kansi. Kypsennä korkealla lämmöllä jatkuvasti höyryttäen 8-10 minuuttia. Kun 10 minuuttia on kulunut, avaa kansi ja lisää katkaravut. Jatka höyryttämistä vielä 3 minuuttia.

Kun aika on kulunut, sammuta liesi ja ota valmis katkarapu-kananmunakreemi pois höyryttimestä. Kaada päälle 10 grammaa erittäin mausteista kastiketta ja 3 grammaa seesamiöljyä. Herkullinen ruoka on valmis nautittavaksi.

AD
Artigo