Vesikeitto lihasuikaleilla, klassinen resepti, jossa liha on pehmeää ja vihannekset tuoreita
2021/12/07

Veden keitetyt lihasuikaleet ovat klassinen Sichuanin ruoka, jossa liha on mureaa ja maku mausteisen tulinen. Tässä on klassinen resepti veden keitetyille lihasuikaleille:

Valmista porsaanlihasuikaleet, huuhtele ne kevyesti vedellä ja valuta ne kuiviksi. Kiehauta idut nopeasti vedessä, nosta ne pois ja valuta ylimääräinen vesi. Leikkaa veden liottamat mustikat sopivan kokoisiksi paloiksi.

Lisää riittävästi ruokaöljyä kuumennettuun paistinpannuun, lisää hienonnettua inkivääriä, valkosipulia ja maustepippureita paistumaan. Lisää sopiva määrä chilijauhetta ja kuivattuja chiliä, paista kunnes öljy on punaista.

Lisää valmistetut porsaanlihasuikaleet pannulle ja paista nopeasti, kunnes ne muuttuvat värikkäiksi. Lisää sopiva määrä riisiviiniä ja vaaleaa soijakastiketta, jatka sekoittamista tasaisesti.

Lisää kana- tai kasvislientä pannulle niin, että se juuri peittää lihasuikaleet. Kun liemi kiehuu, lisää idut ja leikatut mustikat, keitä kunnes ne ovat kypsiä.

Lisää lopuksi sopiva määrä suolaa ja kanaliemijauhetta maun mukaan. Koristele annos vihreällä kevätsipulilla ennen tarjoilua, jotta annokseen saadaan lisää väriä ja makua.

AD
Artigo